Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Ικανοποιήση από τη συνάντηση με τον επικεφαλής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Αγγελόπουλο Γ.

Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2019   

                 Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης αλλά και τα κλαδικά αιτήματα των επαγγελματικών Σωματείων είχαν την ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά στην θεσμική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη κου. Αγγελόπουλου Γεώργιου και πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2018. Η αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Ε.Θ., με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, κ. Ιακώβου Κωνσταντίνο, εξέθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν του ελ. επαγγελματίες και τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης γενικότερα αλλά ταυτόχρονα εκπρόσωπος του κάθε επαγγελματικού κλάδου παρουσίασε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το κάθε επάγγελμα ξεχωριστά.

              Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους γιατί ο κ. Αγγελόπουλος άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα των κλάδων και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εύρεση τρόπων επίλυσής τους σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κάνουν τη συνεργασία τους ακόμη πιο στενή, ώστε σε κλίμα αλληλοκατανόησης να γίνει προσπάθεια διόρθωσης των όποιων στρεβλώσεων συναντώνται έχοντας ως κοινό στόχο την ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ κ. Ιακώβου δήλωσε: «Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε καθώς ο κ. Αγγελόπουλος έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως όλα τα ζητήματα που ετέθησαν και είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα περισσότερα από αυτά. Ως επόμενο βήμα στην συνεργασία μας, καθορίστηκε η διοργάνωση συναντήσεων εργασίας ανά κλάδο με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να γίνει εμβάθυνση και ανάλυση στα παραπάνω θέματα, αλλά και να υπάρξει αμφίδρομη επικοινωνία και στοχευμένος σχεδιασμός για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των συνδικαλιστικών φορέων. Να Συνεργάζονται, να Προτείνουν και να δίνουν Λύσεις Ουσίας.»

           Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αποτελούνταν από τους κ.κ. Τζορμπατζηκωστή Γ. - Γεν. Γραμματέα ΟΕΕΘ-Πρόεδρο Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης,  Λαζαρίδη Σ – Οικ. Επόπτη ΟΕΕΘ & Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων & Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Καλαϊτζή Γ. – Μέλος Δ.Σ. ΟΕΕΘ- Αντιπρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλονίκης «Ο Λευκός Πύργος», Κεσίδη Σ. – Πρόεδρο Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Απιδόπουλο Α. – Πρόεδρο Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Φιλοκώστα Ι. – Πρόεδρο Ένωσης Εστιατόρων-ΨητοπωλώνΚαφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης, Φακούδη Σ. – Πρόεδρο Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων & Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Κλίανη Φ. – Πρόεδρο Ένωσης Αισθητικών Θεσσαλονίκης, Αμπατζίδη Κ. – Πρόεδρο Συνδέσμου Φροντιστών Β.Ε., Μάνο Γ. – Πρόεδρο Ένωσης Αστικών Λεωφορειούχων «Μέγας Αλέξανδρος», Καρακίτσου Β. – Πρόεδρο Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, Δημόπουλο Ε. – Πρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Θεσσαλονίκης, Σαβράμη Γ. – Πρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλονίκης «Ο Λευκός Πύργος», Ωραιόπουλο Ε. – Πρόεδρο Σωματείου Επαγγελματιών & Εμπόρων Νεάπολης Θεσσαλονίκης. 

           Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται επιγραμματικά τα παρακάτω: Δέουσα επιμέλεια επιχείρησης σε καπνοπωλεία, ψιλικά και περίπτερα, αντιμετώπιση λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, εισφορές και σχετικές ρυθμίσεις, αθέμιτος ανταγωνισμός, παραπλανητικές διαφημίσεις, ελεγκτικοί μηχανισμοί, πνευματικά δικαιώματα και τρόπος απόδοσής τους, επαναφορά του εργόσημου, η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και επαγγελματιών, θέματα ΟΑΣΘ και μετόχων, επανέναρξη εξετάσεων για απόκτηση άδειας οδήγησης, ανανεώσεις αδειών οδήγησης, το μέλλον της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, αλλά και θέματα εκπαίδευσης όπως τα σχολικά συσσίτια και σχετικές ρυθμίσεις, η υποχρεωτικότητα της προνηπιακής εκπαίδευσης, το σχετικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, οι ανανεώσεις αδειών των φροντιστηρίων, τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα, οι ανανεώσεις συμβάσεων των σχολικών κυλικείων, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αισθητικών και το μέλλον του τμήματος Αισθητικής-Κοσμητολογίας του ΑΤΕΙ-Θ και αρκετά ακόμη θέματα.

Αριστοτέλους 3, τ.κ. 54624, τηλ./ Fax: 2310.270027

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

           

Website:

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟEEΘ)