Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Home

Τελικά πόσο θα μας επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών;

Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2018

          Εξαγγελίες εδώ, εξαγγελίες εκεί, “δύσκολα λέει είμαστε” το ένα σποτάκι, “υπάρχει ελπίδα” το άλλο, και πάει λέγοντας, σε ένα κυκεώνα εξαγγελιών, καταγγελιών, εκφοβισμού και εκβιασμού της ψήφου μας. Αν κάποιος ειδικά έχει το χρόνο και βλέπει και τηλεόραση αυτή την περίοδο, “μαύρο φίδι που τον έφαγε”... Τελικά εγώ αποφάσισα να κλείσω την τηλεόραση, να τσεκάρω τη δουλειά που έχω να κάνω όλη την υπόλοιπη εβδομάδα και να περάσω εποικοδομητικά την Κυριακή μου βλέποντας την οικογένειά μου.

       Τι θα γίνει όμως στις 26; Ποια θα είναι η αλλαγή στις δουλειές μας και στις τσέπες μας; Πόσα θα χρειαστεί να πληρώσω; Ο Τσίπρας μίλησε γι' αφορολόγητο, ο Σαμαράς γι' αποκλιμάκωση των φόρων, ο Τσίπρας είπε θα σώσει με μεταρρύθμιση τα ταμεία, ο Σαμαράς είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει προμήθεια από τις συναλλαγές μας για να σώσουν τα ταμεία. Μόνο που τα σκέφτομαι, “ζαλίστηκα”. Ο μέσος επαγγελματίας τελικά, που “πληρώνει τη νύφη” τα τελευταία χρόνια, τι θα κερδίσει από την 26η Ιανουαρίου;

     Σκεφτόμενος βέβαια όλα αυτά, έγραψα τις παραγγελίες για το κατάστημά μου, μέτρησα το ταμείο της εβδομάδος, πρόλαβα να δω και τα παιδιά μου (όπως έπρεπε να έχω κάνει από την αρχή), η σκέψη όμως παρέμενε. Έκατσα λοιπόν στον Η/Υ για να ψάξω τα προγράμματα των δύο κομμάτων και να δω τι είναι καλύτερο για μένα. Έπεσα πάνω σε ειδήσεις, σε προβλέψεις γνωστών μου, σε συνεντεύξεις πολιτικών, σε φίλους στο facebook που ζητούν τη στήριξή μου, το ερώτημα όμως εκεί... Τι θ' αλλάξει τη δουλειά μου.

     Συνειδητοποίησα, λοιπόν, πως τόση ώρα το ερώτημα ήταν λάθος.. Το σωστό ήταν, ποιος θα δώσει δουλειά στο γείτονά μου για να μπει ξανά στο μαγαζί μου. Εν τέλει κατέληξα στον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό των δημοσκοπήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια. ΚΑΝΕΝΑΣ. Την 26η Ιανουαρίου, θα πρέπει όλοι μας, να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, να αντιμετωπίσουμε ξανά τους λογαριασμούς μας και να πληρώσουμε μαζεύοντας, ευρώ ευρώ, τους προμηθευτές μας. Μαγικές λύσεις δεν υπήρχαν ποτέ. Και σίγουρα εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι τέλους για τις δουλειές μας, για τις ζωές μας και για τα παιδιά μας.

 

 

Άρθρο του Κώστα Ιακώβου

Πρόεδρος Ένωσης Καπνοπωλών,

Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας,

Μέλος Δ.Σ. ΕΕΘ