Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75

Σχετικά βίντεο

προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικά μετρά

     Κατά την προεκλογική περίοδο γίναμε “θύματα” δεσμεύσεων όπως και κάθε φορά άλλωστε. Ειδικά η τελευταία εβδομάδα αποτέλεσε πλειστηριασμό υποσχέσεων, κυρίως από την πλευρά της προηγούμενης κυβέρνησης. Εγώ φυσικά δεν ενδιαφέρομαι και τόσο για τις “δεσμεύσεις της τελευταίας στιγμής”. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία σ’εμάς ως σωματείο, είναι οι διαχρονικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και αφορούν τον κλάδο μας. Στόχος του άρθρου φυσικά, να τις υπενθυμίσω.

 

     Κυριότερη υπόσχεση αποτέλεσε η μείωση της ενιαίας φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Με αυτή την κίνηση αυξάνεται η κερδοφορία μας, με αποτελέσματα να δημιουργηθεί το περιθώριο να αναπτυχθεί περαιτέρω το λιανικό εμπόριο, να δημιουργηθεί περιθώριο πληρωμής και κάλυψης των εξόδων μας, να μπορούμε να ξανανοίξουμε τα μαγαζιά μας όσοι τα κλείσαμε και γενικότερα να έρθει η υγεία και το χαμόγελο στον κλάδο. Κάτι ανάλογο βέβαια είχαμε ακούσει και από τη Νέα Δημοκρατία σε προηγούμενες εκλογές. Ποτέ όμως δεν έγινε. Πέρα από αυτό όλοι γνωρίζουμε για τα θέματα του κλάδου, όπως δηλαδή τα υπέρογκα ποσά που δίνουμε κάθε χρόνο στους Δήμους για να “υπάρχουμε”, το λαθρεμπόριο τσιγάρων που μαστίζει τον κλάδο μας, καθώς εμείς πληρώνουμε φόρους προς το κράτος και όχι ο λαθρέμπορας και τα γενικά προβλήματα όπως ΟΑΕΕ, φορολογία τεκμαρτού εισοδήματος κτλ.

     Βασικό όμως θέμα αποτελεί η φορολογία, και είναι μία δέσμευση που την ακούμε χρόνια. Στόχος βέβαια, δεν είναι να γίνει κάτι σήμερα, αλλά καλό είναι να υπενθυμίζουμε για να γίνει επιτέλους κάποια στιγμή. Όπως όλοι οι κλάδοι, έτσι και εμείς βαρεθήκαμε τις κυβερνητικές “κωλοτούμπες”. Παρόλα αυτά θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στη νέα κυβέρνηση, καθώς κάθε μέτρο και απόφαση έρχεται από σκληρή δουλειά και από αντίμετρα. Τουλάχιστον κορύφωση της πολιτικής σας θα πρέπει να είναι η φορολογία. Εμείς θα είμαστε εδώ για να το υπενθυμίζουμε και να το διεκδικούμε.