Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75

Σχετικά βίντεο

Οι ομάδες της πόλης μας και η διοίκηση του δήμου

       Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τις τρεις ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Να μιλήσει κάποιος για τον Ηρακλή που βρίσκεται στις μικρότερες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Για τον Άρη που αντιμετώπισε τα πιο κρίσιμα προβλήματα στα γενέθλια των 100 χρόνων; Για τον ΠΑΟΚ που έχει «κολλήσει» οικονομικά ακόμα κι αν στο τιμόνι της ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκεται ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους της Γηραιάς Ηπείρου;

 

     Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή. Πηγαίνοντας πριν μερικές εβδομάδες να παρακολουθήσω σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρατήρησα την κινητικότητα που υπήρχε στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Τα παιχνίδια αυτά, όπως και τα ντέρμπυ του πρωταθλήματος ξυπνούν γειτονιές ολόκληρες και “σηκώνουν στο πόδι” ανθρώπους κάθε ηλικίας. Σε αντιπαραβολή, βεβαίως, όλα αυτά με τις ομάδες του Άρη και του Ηρακλή, οι οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη ελληνική κατηγορία.

    Τι θα γινόταν αν ο Δήμος στήριζε τις τρεις ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης; Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει σε άλλες πόλεις. Στο Ηράκλειο, δύο ομάδες ήδη λαμβάνουν μέρος στη superleague. Στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, δύο πολύ «δυνατές» ομάδες δημιουργούν αναστάτωση και κινητικότητα κάθε Σαββατοκύριακο. Στο Αγρίνιο το ίδιο, στα Γιάννενα επίσης. Αυτές οι ομάδες τυγχάνουν μίας καλής μεταχείρισης από τη Διοίκηση του Δήμου τους με αποτέλεσμα να λύνουν εξωαγωνιστικά ζητήματα με τη βοήθεια της πολιτείας.

   Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, όπως εστίαση και ψιλικά, τις Κυριακές και κάποιες βραδινές ώρες καθημερινών να καλύπτουν τζίρους που δεν είχανε ενδεχομένως συνολικά όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Οι πόλεις γίνονται γνωστές από τους επισκέπτες και πολλές φορές δημιουργούν και εσωτερικό τουρισμό.

 

   Εν τέλει, ο τελικός συνειρμός που έχω να καταθέσω, αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης και όλες αυτές τις δαπάνες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια για την μεγαλύτερη προσέλευση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών. Καλή προοπτική, αλλά και οι ομάδες της πόλης μας αποτελούν διαφήμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ενδεχομένως ο Δήμος να έπρεπε να συνδράμει οικονομικά, όμως σίγουρα αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να λύσει εξωαγωνιστικά και γραφειοκρατικά θέματα των τριών ΠΑΕ, έτσι ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο φέρνει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά αντίστοιχα και την καλύτερη διαφήμιση της Θεσσαλονίκης.