Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Άρθρα

Μπορεί να υπάρξουν, καλύτερες μέρες

Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2014 

       Είναι δύσκολο εν μέσω κρίσης και εν όψει εορτών, να σκεφτείς θετικά όταν η τσέπη σου είναι άδεια, αλλά επειδή η αισιοδοξία δεν κοστίζει και η θετική σκέψη, μας κάνει αποδεδειγμένα ποιο παραγωγικούς ας σκεφτούμε όλοι τα θετικά της χρονιάς που φεύγει. Μπορεί το 2013 ως έτος, να ήταν μία χρονιά γεμάτη εντάσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αποδείξαμε στους τοπικούς και κυβερνητικούς άρχοντες αλλά και στους τροϊκανούς ότι ως λαός, είμαστε παραγωγικοί, έξυπνοι και δυνατοί.

        Διότι μέσα μας, αναζωπυρώθηκε το Όχι της αντίστασης και βγήκαμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε. Γιατί γεννήθηκαν πολλά Σωματεία Κοινωνικής Ωφέλειας απαραίτητα στους καιρούς που ζούμε, διότι προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που χρήζουν αυτής. Διότι συνειδητοποιήσαμε ότι αλληλέγγυοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα , πόσο άλλοτε την οικονομική κρίση. Και πιστέψτε με , βγαίνοντας από τον μικρόκοσμο μας, συνειδητοποιήσαμε ότι στην εποχή μας το χρήμα μπορεί να κινεί νήματα και να θεωρείται απαραίτητο, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα ποιο σημαντικά πέρα απ’ αυτό. 

      Πολλοί απ’ εμάς ξανακέρδισαν τον εαυτό τους , ξανακέρδισαν τις οικογένειες τους, τους φίλους τους. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, συνειδητοποιώ ότι ίσως η κρίση εάν την δούμε από την θετική της πλευρά, έφερε στην επιφάνεια συναισθήματα που είχαν ξεχαστεί ,Μας έφερε «κοντά». Άλλαξαν οι ζωές μας μεν, αλλά ίσως να ήταν αναγκαία η αλλαγή την δεδομένη στιγμή. Χωρίς να θέλω να επιβραβεύσω σαφώς αυτούς που βάζουν τα καταιγιστικά και φοροεισπρακτικά μέτρα και κατάντησαν την Ελλάδα να βιώνει καταστάσεις της χρονολογίας του σαράντα.

       Εν μέσω κρίσης γεννήθηκαν Σωματεία σαν το δικό μας και ενισχύθηκαν με τους αγώνες, κλάδοι όπως ο κλάδος του καπνού. Γεννήθηκαν ιδέες που πρωτοστατώντας και πρωτοτυπώντας ξανακκκίνισαν τα γρανάζια της αγοράς. Εν μέσω κρίσης οι άνθρωποι αλληλέγγυοι κατάφεραν όπως έχει αποδείξει η ιστορία, μεγαλουργήματα τόσο επιχειρηματικά όσο πνευματικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά και ιστορικά. Θα πρέπει λοιπόν να παραδειγματιζόμαστε ιστορικά από γενεές που ζήσανε μέσα στις κακουχίες και κατάφεραν να επιβιώσουν και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση. Διότι η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι μεγάλη. Και οι μη υλοποιήσιμες ιδέες, ακόμη περισσότερες.  Μην σας - μας παίρνει από κάτω λοιπόν, το φαινόμενο της κρίσης. Ζήσανε και επιβιώσανε οι πρόγονοι μας, πολύ σκληρότερες κακουχίες. Μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και να μεγαλουργήσουμε ενωμένοι και δυνατοί. « Στην ζωή νικητής είναι αυτός που μάχεται και όχι αυτός που παραδίδεται σ’ αυτήν», έλεγε ο Σαρλ Λουί ντε Σεκοντά.

       Ετοιμαστείτε λοιπόν για την μάχη. Διότι οι νικητές είναι σίγουρο ότι θα είμαστε εμείς! Εμείς πρέπει να διαγράψουμε το μέλλον μας, να το σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας! Γιατί ως λαός και ως κλάδος έχουμε πολλά να δώσουμε! Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε, να μας πάρουν την ελπίδα, να μας πάρουν τα σπίτια, να στερηθούν τα παιδιά μας την μόρφωση, να στερηθούμε την υγεία! Δεν πρέπει επ’ ουδενί , να αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτα στα μαγαζιά μας! Είναι δύσκολο να επιβιώσουμε κάτω από τις επιβαλλόμενες συνθήκες των εγχώριων και ξένων πολιτικών αλλά σκεφτείτε ότι αυτοί μπροστά στο πλήθος ενός ξεσηκωμένου και αφηνιασμένου λαού είναι μια κουκίδα άμμου στον χάρτη της γης. Αγωνιστείτε και διεκδικήστε ένα καλύτερο μέλλον!