Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Άρθρα

Στο αέρα βρίσκεται το μέλλον των Επιμελητηρίων

Θεσσαλονίκη, Μάιος 2014

        Στο αέρα βρίσκεται το μέλλον των Επιμελητηρίων καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το θέμα της υποχρεωτικής εισφοράς στα Επιμελητήρια. Το ενδεχόμενο για πιθανή τροποποίηση του νόμου με τον οποίο καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση των Επιμελητηρίων. Και αυτό, σε μία περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από  μεγαλύτερη στήριξη από τα Επιμελητήρια της χώρας προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν.

        Μπορεί η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, η οποία προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Ιανουάριου 2015, να αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, ωστόσο εάν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα σημάνει το τέλος των επιμελητηρίων και άμεσα το τέλος εκατοντάδων επαγγελματικών κλάδων που υπάγονται σε αυτά. Κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται να αγνοούν για άλλη μια φορά την περιφέρεια καθώς αδυνατούν να αντιληφθούν την αξία του ρόλου των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης σε περιφερειακό επίπεδο.

        Τα Επιμελητήρια της πόλης αποτελούν το μοναδικό σημείο ενημέρωσης των επαγγελματιών αλλά και μέσο προώθησης και δικτύωσης της τοπικής μας οικονομίας. Με τον αφανισμό τους εξαφανίζεται και το μοναδικό μέσο προώθησης καινοτόμων ιδεών όχι μόνο προς την εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό που χρειάζονται τα Επιμελητήρια είναι να γίνουν πιο ισχυρά για μία ισχυρή βιώσιμη τοπική οικονομία.   Το σίγουρο είναι ότι: δεν μπορούμε να ανεχτούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μελών μας, την εξόντωσή τους και τον αφανισμό τους από το χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πηγές αναφέρουν ότι  ήδη υπάρχει προφορική δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Απαιτούμε και νομίζω ότι δικαιούμαστε, να υπάρχει, από την πλευρά της κυβέρνησης και γραπτή δέσμευση. Τα Επιμελητήρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα εξαφανίσει.