Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Άρθρα

Τα περίπτερα σήμα κατατεθέν της ιστορίας μας

Θεσσαλονίκη, Μάιος 2014

       Δεν μπορώ να διαφωνήσω με το γεγονός  ότι πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αυτό όχι μόνο επειδή υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αλλά επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο μέσος Έλληνας είναι τόσα πολλά που σίγουρα το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος θα επικρατήσει σε σταυρούς προτίμησης και τελικά ποιος θα εκλεγεί. Και όμως ίσως τελικά θα έπρεπε αυτό να τον προβληματίζει περισσότερο.

        Είμαι ένας άνθρωπος που δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, τα τελευταία χρόνια. Δίνω καθημερινά μάχη για να επιβιώσω. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να προσπαθείς να σώσεις μία θέση εργασίας. Να κρατήσεις ένα κλάδο ζωντανό, ο οποίος δέχεται καθημερινά χτυπήματα από τις αλλαγές στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Ο κλάδος των περιπτέρων που εκπροσωπώ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς επαγγελματικούς χώρους της χώρας. Και όμως τα “χτυπήματα” που δέχεται είναι απανωτά.                                                           

        Πρώτος και καλύτερος στη λίστα των τελών  που καλείται να πληρώσει ο περιπτεράς είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μας αντιμετωπίζουν σαν μεγαλοεπιχειρηματίες  που από τα κέρδη μας οφείλουμε να δώσουμε μέρισμα και στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός της παραχώρησης των περιπτέρων από την επόμενη χρονιά στους δήμους της χώρας είναι για όλους μας μία μεγάλη δοκιμασία. Αυτή τη δοκιμασία οφείλουμε να σκεφτούμε πολύ καλά με ποιο τρόπο θα τη διαχειριστούμε. Θα μας πάρει από κάτω και θα μας εξαφανίσει; Ή θα την δούμε ως μία ευκαιρία την οποία θα αδράξουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε; Το μέλλον και η ύπαρξή μας ανήκει σε εμάς. Το εάν οι οικογένειές μας και όλοι οι δικοί μας άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτόν τον κλάδο θα έχουν δουλειά ανήκει σε εμάς. Για να προλαβαίνουμε και να συμμετέχουμε με απόψεις και θέσεις στις αλλαγές που θα φέρει η νέα δημοτική αρχή στο χώρο των περιπτέρων. Η απόφαση ανήκει σε όλους ΕΣΑΣ. Εντάξει;