Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Άρθρα

Μια πόλη για να είναι ανθρώπινη, πρέπει να είναι καθαρή

   Θεσσαλονίκη, Μάιος 2014

      Διαβάσαμε για το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης των κάδων, ακόμα και για την εφαρμογή προγράμματος αποκομιδής οργανικών αποβλήτων. Ακούσαμε για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων και των βοηθητικών οχημάτων καθαριότητας καθώς και για το νέο πρόγραμμα αποκομιδής στο δήμο Θεσσαλονίκης. Κάποιοι αποκάλεσαν, μάλιστα, το σύστημα της καθαριότητας ως… αεροπλανοφόρο(;;), επειδή λέει πρέπει να στρίψει αλλά ακόμα θέλει πολλά χιλιόμετρα για να κάνει τη στροφή(;). 

        Τρεισήμισι χρόνια δεν είναι αρκετά για να πάρει τη… στροφή που χρειάζεται αυτό το δυσλειτουργικό σύστημα της καθαριότητας; Πόσο ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουμε για να γίνουν πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει η διοίκηση του δήμου; Διότι, δυστυχώς τίποτα απ’ όλα όσα έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Και το δυστύχημα είναι ότι η σημερινή εικόνα της  Θεσσαλονίκης δεν θυμίζει σε τίποτα την όψη μιας καθαρής πόλης που είχε στο παρελθόν. Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί; Πόσο δύσκολο ήταν για παράδειγμα η αποκομιδή στο κέντρο της πόλης να γίνεται και τρεις φορές την ημέρα; 

      Μήπως δεν υπήρχε πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν όλα όσα εξαγγέλθηκαν και μείναμε απλά στο παιχνίδι των ανέξοδων εντυπώσεων; Μήπως επειδή στα πλάνα της ομάδας Μπουτάρη είναι η παραχώρηση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη; Μια πόλη για να είναι ανθρώπινη και λειτουργική, πρέπει να είναι καθαρή. Αυτό θα συμβεί μόνο αν δοθεί η ανάλογη βαρύτητα στον τομέα της καθαριότητας από την δημοτική αρχή. Τότε μόνο η Θεσσαλονίκη θα είναι εντάξει.