Βρείτε μας

Άρθρα

δελτίο τύπου, τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

21.11.2018

Ο συνεχής αγώνας για τη δικαίωση των περιπτέρων

Η δέκατη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διεξήχθη στις 19/11/18, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11:00, προκειμένου να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι διαστάσεις κουβουκλίων και ο εξωτερικός χώρος των υφιστάμενων περιπτέρων στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση μεταξύ των εκπροσώπων της Ένωσης και κάποιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς οι απόψεις των δύο πλευρών έρχονταν αρχικά σε σύγκρουση.

Η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση αυτή, καθώς είχε υποβάλλει ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα στην προηγούμενη συνεδρίαση που αφορούσε στον καθορισμό των διαστάσεων των περιπτέρων και τον καθορισμό του περιβάλλοντα εξωτερικού χώρου.

Ανοίγοντας την εισήγησή του, ο πρόεδρος του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης , Κωνσταντίνος Ιακώβου τόνισε τη σημασία της προστασίας των προϊόντων των περιπτέρων από την κακοκαιρία, υπογράμμισε τη χρηστικότητα των κενωθέντων περιπτέρων, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για το Δήμο και υποστήριξε ένθερμα τον κλάδο της μικρής λιανικής και τα περίπτερα.

Έπειτα από πολλές εισηγήσεις και ένθερμη υποστήριξη του κλάδου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να δώσει παράταση στους περιπτερούχους, πέντε και όχι τρία χρόνια για αντικατάσταση κουβουκλίου προς συμμόρφωση του νέου κανονισμού, ενώ οι διαστάσεις των περιπτέρων από 2,00 επί 2,00 που ήταν παλαιότερα, έγιναν 2,20 επί 2,20. Εξασφαλίστηκαν δηλαδή 0,84 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον, επιτράπηκε η εγκατάσταση ενός διπλού ψυγείου ή δύο μονών, διαθέτοντας επιπλέον και ένα ψυγείο παγωτών.

Εν κατακλείδι, η παρέμβαση του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, καθώς πολλά από τα αιτήματα που τέθηκαν, έγιναν αποδεκτά. «Θα συνεχίσω να μάχομαι για τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα περίπτερα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ο κ. Ιακώβου.

Παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι της Trocadero, η κα Τσικρικτσή, ο κ. Παναγιωτίδης, αλλά και ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Εδιάρογλου