Βρείτε μας

https://www.facebook.com/kostas.iakovou.75    

Σχετικά βίντεο

 

 

 

 

 

Άρθρα

Η μικρομεσαία επιχείρηση ήταν, είναι και θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

 Θεσσαλονίκη, Σεπτεμβρίου 2018

           Στις συναντήσεις που είχαμε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, θέσαμε τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο μας και ζητήσαμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της επίλυσης τους. Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και η εγκληματικότητα αποτελούν σήμερα τα κύρια ζητήματα που πλήττουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Μια κατάσταση που έχει μετατραπεί σε καθημερινή «μάχη» επιβίωσης, αν λάβει κανείς υπόψη του και την υπέρμετρη φορολόγηση, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς, λόγω οφειλών στο δημόσιο.

          Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το μικρό περιθώριο κέρδους που αφήνουν οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τερματικό ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου που καταγράφηκε, τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, συνθέτουν ένα πάζλ αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το μέλλον των επαγγελματιών του κλάδου μας. Για εμάς, αποτελεί πρώτιστη ανάγκη η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, διότι θεωρούμε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση ήταν, είναι και θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο μας.

         Είναι η στιγμή να δούμε, πως μετουσιώνεται στην πράξη η έξοδος από τα μνημόνια στην καθημερινότητα των επαγγελματιών. Έτσι πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την θέσπιση μέτρων που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, όπως είναι η μείωση της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών.  Ήρθε η ώρα να λάβουμε όσα στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισομερούς ανάπτυξης, με ανθρώπινο πρόσημο.

 

Του Κώστα Ιακώβου,

Πρόεδρος Ένωσης Καπνοπωλών-Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας,

Πρόεδρος ΟΕΕΘ,

Μέλος Δ.Σ ΕΕΘ-ΓΣΕΒΕΕ