Ο προϋπολογισμός δείχνει πως η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει στην ΝΑ Ευρώπη

Άρθρο του Κωνσταντίνου Ιακώβου για τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2022 και τις αντιδράσεις που προέκυψαν.

Με αφορμή τη στάση μερίδας δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση – ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2022, μετά λύπης διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μια σημαντική απόσταση που μας χωρίζει ως προς τη διαχείριση των αναγκών και των προτεραιοτήτων της πόλης μας. Η πρωτοβουλία μερίδας δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας να καταθέσει πρόταση για μεμονωμένους κωδικούς του προϋπολογισμού, δεν αποτελεί σύννομη πράξη και για τον λόγο αυτό δεν ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον, η απόφαση δημοτικών συμβούλων να απέχουν από τη διαδικασία καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν κάποιοι στο ρόλο του αιρετού. Στον αντίποδα της απουσίας ουσιαστικής εναλλακτικής πρότασης από την μειοψηφία, παραθέτουμε ένα προϋπολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει έργα υποδομής και επενδύσεις, ύψους 407,9 εκατομμύρια ευρώ και ενσωματώνει το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών, ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βασικό άξονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας δρομολογούνται και φέτος σειρά παρεμβάσεων αναζωογόνησης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανασυγκρότηση της οικονομικής δραστηριότητας στις γειτονιές της πόλης παράλληλα με τη δρομολόγηση μεγάλων έργων και επενδύσεων για τη Θεσσαλονίκη των επόμενων γενεών όπως είναι η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με ντεκ, το κτιριακό συγκρότημα των πρώην Στάβλων Παπάφη, κ.α.
Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι το αποτύπωμα της πανδημίας στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 12 εκατομμύρια ευρώ, η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων όπως η μείωση των δημοτικών τελών κατά περίπου 30% οριζόντια για όλους και διευκολύνσεις μέσα από απαλλαγές και ρυθμίσεις προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη σύγχρονη, εξωστρεφής, ανοιχτή, φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες. Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη η οποία θα κάνει «το μεγάλο come back ως πόλη πρωταγωνίστρια σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δημοσίευση στο : https://www.voria.gr/