“Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ιχνηλασιμότητα!”

     Θεσσαλονίκη,24 Ιουλίου 2019

    H  Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, της οποίας είμαι Πρόεδρος, συγκάλεσε και πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, αποκλειστική Γενική Συνέλευση με θέμα την ιχνηλασιμότητα καπνικών. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Συνέλευσης, τέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα από τους συναδέλφους, τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν άμεσα καθότι δεν διευκρινίζονταν από την επίσημη ευρωπαϊκή οδηγία. Έτσι μέσω της Ένωσης  Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας συνετάχθη σχετική επιστολή, στην οποία αναγράφονταν αναλυτικά όλες οι διευκρινιστικές ερωτήσεις που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση , η οποία απεστάλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν τρεις και αφορούσαν στην ενδοδιακίνηση, τον τρόπο εντοπισμού και τη διαδικασία της επιστροφής καπνικών.

 

     Κατόπιν πίεσης και υψηλού ζήλου εκ μέρους μας, λάβαμε σχετική απάντηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συγκεκριμένα από τη ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ που είναι η αρμόδια διεύθυνση για τη νομοθεσία της ιχνηλασιμότητας.

 Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την επιστολή που απέστειλε το Σωματείο  με τα διευκρινιστικά ερωτήματα, καθώς και την απαντητική επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  στο τεύχος Ιουλίου 2019 στις σελίδες: 6-7 

http://tobacco.com.gr/index.php/tobacco-consulting/2019