Ομιλία της υπουργού κ Έφης Αχτσιόγλου στο ΕΕΘ

Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Εφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη: «Τελειώσαμε οριστικά με τα μνημόνια»

        Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. ΄Εφη Αχτσιόγλου πραγματοποιήσε ομιλία στο
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με Θέμα: Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η επόμενη ημέρα της Ελληνικής οικονομίας.

Τα σχέδια της κυβέρνησης την επόμενη μέρα από την έξοδο από τα μνημόνια ανέλυσε σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Οπως τόνισε η κ.Αχτσιόγλου, ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής και των περιορισμών έχει κλείσει και μπροστά ανοίγεται ο δρόμος για το σχεδιασμό πολιτικών με μεγαλύτερη ελευθερία. Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής, με την ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων, αλλά και στο κομμάτι των σχέσεων εργοδοτών και εργαζομένων με την αύξηση του κατώτατου μισθού.Ανακοίνωσε τέλος ότι το αργότερο έως το Μάρτιο θα ψηφισθεί νέα ρύθμιση χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που θα είναι η πρώτη με πρόβλεψη «κουρέματος» οφειλών από εισφορές που έπρεπε να είχαν κατατεθεί έως το 2016.

Για τον κατώτατο μισθό διέψευσε ότι η αύξηση θα είναι 30-40 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Ιανουαρίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού Εργασίας να δώσει βαρύτητα στα προβλήματα των επαγγελματιών και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η υπουργός εμφανίστηκε θετική και ζήτησε πλήρεις προτάσεις προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές και βελτιώσεις νόμων και διατάξεων για θέματα που της τέθηκαν, καθώς ταλαιπωρούν και πλήττουν τους επαγγελματίες, όπως τα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία, η δήλωση των υπερωριών στο σύστημα «Εργάνη», τα τεκμαρτά ημερομίσθια, η ευθύνη του αναθέτοντος για την καταβολή μισθών από εργολάβο και άλλα. «Ζητούμε από την κυβέρνηση και παρακαλώ να το μεταβιβάσετε στον πρωθυπουργό, να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον κόσμο της Αγοράς. Βλέπουμε ένα διαρκές ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους, τους επιδοματούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι θετικό, ωστόσο δεν αρκεί. Πρέπει να δείξετε το ενδιαφέρον σας και στους επαγγελματίες και τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε στην Υπουργό ο Μιχάλης Ζορπίδης, αμέσως μετά την ομιλία της.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μέρος της ομιλίας της Εφης Αχτσιόγλου στην εκδήλωση του ΕΕΘ…

www.life-events.gr