Στήριξη των συμπολιτών μας με πράξεις

Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2019

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ανοίγει τα χαρτιά του και αναφέρεται στον προσωπικό του στόχο και τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Ως άνθρωπος που εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και τους επαγγελματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Ιακώβου έχει γνωρίσει κάθε πλευρά και έκφανση της πόλης. Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, μέλος του ΔΣ και οικονομικός επόπτης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο έκρινε πως φέτος είναι η στιγμή να βγει μπροστά και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά της πόλης.

           Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού, ο Κ. Ιακώβου ανοίγει τα χαρτιά του μιλώντας για τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να επιλύσει.

            -Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος αν εκλεγείτε, κ. Ιακώβου;

          «Όπως λέει και μια λατινική παροιμία «res, non verba» δηλαδή πράξεις και όχι λόγια. Αν εκλεγώ θα παλέψω με νύχια και με δόντια για να βοηθήσω και να στηρίξω τους συμπολίτες μου, όπως ήδη κάνω τόσα χρόνια. Όποιος με γνωρίζει έστω και λίγο, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των συνεντεύξεών μου, καταλαβαίνει με τι είδους άνθρωπο έχει να κάνει και αντιλαμβάνεται αν έχω βοηθήσει και πόσο. Αυτό που θα προσπαθήσω να βάλω ως στοίχημα με τον εαυτό μου είναι να βελτιώσω την καθημερινότητα μας, εδώ στην πόλη μας, προσπαθώντας να δώσω μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Αυτό που επιθυμώ εγώ προσωπικά, ως Κώστας, είναι να είμαι δίπλα στους συνδημότες μου ως ίσος ανάμεσα σε ίσους και να δημιουργήσω μια σχέση εμπιστοσύνης».

-Ποια είναι τα κύρια προβλήματα της Θεσσαλονίκης σήμερα;

           «Τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας είναι σίγουρα η καθαριότητα, οι αστικές συγκοινωνίες, οι λιγοστές θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό. Έχουμε αφήσει την Θεσσαλονίκη στον αυτόματο πιλότο κρύβοντας τα προβλήματα «κάτω από το χαλάκι», αντί να τα αντιμετωπίζουμε. Ακόμη, η ελλιπής αστυνόμευση είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά και το λαθρεμπόριο – παρεμπόριο. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και την δημιουργία του μετρό, η οποία πρέπει να επισπευσθεί άμεσα σαν διαδικασία. Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα στην πόλη μας στα οποία και πρέπει να δώσουμε βαρύτητα, όμως τα παραπάνω είναι σίγουρα τα κυριότερα και αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης».

-Ως επαγγελματίας, που θα δώσετε ιδιαίτερη έμφαση;

            «Ως επαγγελματίας θα δώσω έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γενικότερα της μικρής λιανικής πρέπει να ενισχυθεί άμεσα, γιατί οι επαγγελματίες πλήττονται συνεχώς, όχι μόνο από την υπέρογκη φορολογία, αλλά και από τα λαθραία προϊόντα στα οποία στρέφονται οι καταναλωτές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η τοπική μας αγορά πρέπει να τονωθεί καθώς θα συμβάλλει άμεσα και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα αμελήσω άλλα προβλήματα τα οποία μας ταλανίζουν και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πόλης μας».

-Πως φαντάζεστε τη Θεσσαλονίκη, μετά από πέντε χρόνια και αφού ο δικός σας συνδυασμός έχει εκλεγεί;

           «Φαντάζομαι μια Θεσσαλονίκη καθαρή, ασφαλή για τον πολίτη και εθνικά υπερήφανη. Μια πόλη εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, έχοντας ολοκληρώσει το έργο του μετρό, έχοντας καλυτερεύσει τις αστικές συγκοινωνίες και έχοντας αναπτύξει τον τουρισμό της. Δεν θέλω να κάνω όνειρα, αφού είμαι άνθρωπος των πράξεων και μου αρέσει να θέτω ρεαλιστικούς στόχους. Αυτό που φαντάζομαι είναι να έχουν λυθεί τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας, όπως η αστυνόμευση, το λαθρεμπόριο, η καλύτερη εξυπηρέτηση στις δημοτικές υπηρεσίες, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα. Ως Κώστας, αυτό που επιθυμώ και θέλω να έχω κάνει σε πέντε χρόνια, είναι να έχω συνεισφέρει θετικά στην πόλη μας. Να «βάλω το λιθαράκι μου» ώστε να συμβάλλω στην επίλυση έστω και ενός από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μου».

-Ως πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας τι προτείνετε για το παρεμπόριο που «ανθεί» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

        «Πράγματι το λαθρεμπόριο – παρεμπόριο βρίσκεται σε έξαρση, όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα μας. Είναι ένα φαινόμενο που αντί να περιορίζεται διογκώνεται. Δεν είναι δυνατόν να πωλούνται λαθραία τσιγάρα καταμεσής του κέντρου της πόλης και να γίνονται συνεχείς ξυλοδαρμοί μέρα παρά μέρα, οι οποίοι υποβαθμίζουν τον άξονα της Αριστοτέλους και εμείς να αφήνουμε αυτές τις πράξεις ατιμώρητες. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πρέπει να ενισχυθούν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας, του λιμενικού και των τελωνείων. Όπως έχω ξαναπεί και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα ειδικά x-ray μηχανήματα σε όλα τα τελωνεία, ώστε να ελαττωθεί η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, αλλά και πολλών λαθραίων ειδών που εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο ή με δειγματοληπτικό έλεγχο, όπως γίνεται μέχρι και σήμερα».

https://www.life-events.gr/prosopa/k-iakovou-stirixi-ton-syboliton-mas-me-praxis/